Bakkerij Paul heeft vanuit jarenlange ervaring een sterke productkennis en procesbeheersing opgebouwd, wat resulteert in een kwalitatief hoogstaande eindproducten.

Die perfectie wordt gewaarborgd door een kwaliteitssysteem dat alle productiefases, van het bewaren van grondstoffen tot afgewerkte producten, overkoepelt. Het bewaken van kwaliteit krijgt bij ons dan ook de grootst mogelijke aandacht.

Bakkerij Paul beschikt over een HACCP-systeem. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Points en is een preventief systeem dat als doel heeft de voedselveiligheid te waarborgen. HACCP is een internationaal erkend systeem dat in België in wetgeving werd omgezet. Het grootste belang van de HACCP-methode ligt in het feit dat zij een duidelijk overzichtelijk werkkader voorstelt volgens een logische volgorde van activiteiten.

Dat een bakker hygiënisch werkt moet vanzelfsprekend zijn. Om aan de HACCP-methode te voldoen, moet je echter heel precies te werk gaan :

De gescheiden ruimtes waar grondstoffen worden bewaard moeten schoon en netjes zijn. De grondstoffen die binnen komen moeten worden geregistreerd.

AFB_haccp/haccp02.jpgAFB_haccp/haccp03.jpg

De ruimtes waar de producten worden gemaakt moeten uitermate hygiënisch zijn. Het gereedschap moeten we elke dag desinfecteren.

AFB_haccp/haccp04.jpgAFB_haccp/haccp05.jpg

De temperatuur van koelingen en producten wordt gecontroleerd, maar ook de bakkerij wordt grondig gecontroleerd.

AFB_haccp/haccp07.jpgAFB_haccp/haccp06.jpgAFB_haccp/haccp08.jpg

Ook in de winkel zelf wordt er de meeste aandacht besteed aan hygiëne. Broden zijn voorverpakt, er wordt met een self-kassa betalingssysteem gewerkt.
En zo zijn er nog veel meer dingen waar er aandacht moet aan besteed worden om te voldoen aan de HACCP methode.

AFB_haccp/haccp10.jpgAFB_haccp/haccp09.jpg

Door op deze manier te werken, waarborgen wij de kwaliteit en versheid van onze producten.